За нас

Фондация „Да играем“ има за цел да запознае по-широката публика с настолните игри – традиционни, класически и съвременни.

Игрите са чудесен начин за забавление и възможност за общуване – в тях всички са заедно и участват в много непосредствени взаимодействия. В този ред на мисли – игрите могат успешно да се приложат като средство за нетуъркинг и тиймбилдинг. Игрите имат и огромен образователен потенциал, тъй като чрез тях се развиват разнообразни умения, а могат да бъдат и средство за преподаване.

„Да играем“ притежава богата колекция от настолни игри, много от които са специално подбрани – да са подходящи за различни възрасти, да са лесни за обясняване и относително бързи за разиграване. Разбира се има по нещо и за по-закоравелите геймъри.

„Да играем“ започва съществуването си през 2014г. като неформална инициатива от Ивайло Драганов. Около идеята се събира ядро от доброволци, които участват в организирането на множество събития за настолни игри. Постепенно се изгражда и екип, който през 2017 г. започва да организира ежегодния фестивал „Настолен град“ във Велико Търново.